Hjemboks.no er et selskap i Bergen med fokus på miljøvennlige produkter av utmerket kvalitet. Vårt mål er å tilby et mer miljøvennlig alternativ til dagligdagse bruk-og-kast-produkter.
Bambus er et miljøvennlig materiale som dyrkes helt organisk, uten sprøytemidler. Planten har naturlige antibakterielle egenskaper som passer perfekt for hygiene-bruk. I tillegg til å være en naturlig og bærekraftig plante, er bambus 100% nedbrytbart og krever mindre ressurser for å vokse.
Bambustannbørsten er laget av 95% fornybare materialer og er 95% nedbrytbar. Disse 95% er håndtaket av bambus og emballasjen av papir. Resterende 5% er selve børstehodet som er laget av nylon – og er derfor fri for BPA (et kjemisk stoff brukt i produksjon av plastikk). Vi har midlertidig valg å benytte oss av nylon for dens hygieniske fordeler – men vi ser fremdeles på muligheter for å erstatte de gjenværende 5%. Bambus er den planten som vokser raskest i verden. Den er naturlig bakteriekjempende og trenger derfor verken plantevernmidler eller gjødsel – og minimalt med vann for å gro. Hjemboks.no bruker standariserte fraktmetoder for å minimere utslipp. Bambusen alene er nokså lett og til sammen veier hele forsendelsen i underkant av 50 gram. Vi bruker ikke støtdempende emballasje, som bobleplast, og det kan derfor forekomme at våre esker får seg en liten trykk på kantene.
I europa alene blir over 1.000 millioner tannbørster av plast produsert hver år – og mer enn 5.000 millioner på verdensbasis. Flesteparten av disse tannbørstene blir ikke kildesortert og havner derfor på en søppeldynge. I følge ulike kilder blir 10% av disse blir resirkulert. 15% blir brent. 10% havner rett i havet.
Bambus tilhører gressfamilien og er en av de mest hurtigvoksende plantene i verden. Bambus forekommer naturlig på alle verdens kontinenter, men unntak av Europa. Kina er det landet i verden hvor det vokser mest bambus, og der står bambus for cirka 5% av all skog. Det finnes mer enn 1000 arter av bambus, og under optimale forhold kan bambus vokse opptil en meter i døgnet og nå en høyde på opptil 40 meter. Bambus er en svært anvendelig plante, og benyttes i dag blant annet som mat, til gulv og møbler og til tekstilproduksjon.
Hjemboks.no ønsker derfor å være en bidragsyter til en bedre og mer miljøbevisst verden. Vi er ikke i mot plast, men mener plast bør brukes til dens mest hensiktsmessige egenskaper – og ikke være en bidragsyter til vårt bruk-og-kast-samfunn. Hjemboks.no ønsker raskt å levere en rekke produkter med samme miljøhensyn.